ЄБРР виділив кошти на підтримку сільського господарства в Молдові та Україні

Вівторок, 4 листопада 2014, 10:48

ЄБРР виділив кошти на підтримку сільського господарства в Молдові та Україні.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив $25 млн групі компаній Trans-Oil Group, що дозволить стимулювати сільське господарство в Молдові та Україні.

Про це повідомляють у ЄБРР.

Позика була надана групі компаній Trans-Oil Group, яка є провідним агротрейдером і виробником соняшникової олії в Молдові.

"Ми вносимо свій вклад у створення вдосконаленої інфраструктури для торгівлі зерном в Молдові та Україні, яка принесе користь місцевим фермерам та сприятиме регіональній інтеграції двох країн", - сказав директор агробізнесу ЄБРР Жіль Меттеталь.

Кредит ЄБРР дозволить Trans-Oil Group розширити свій зерновий термінал у молдавському порту Джурджулешти на Дунаї, а також придбати та модернізувати зерносховище в порту Рені в України, яке компанія раніше орендувала.

Термінал "Рені" допоможе компанії збільшити обсяг зерна, зібраного в Україні в Буджацькому регіоні. Це допоможе налагодити співпрацю між фермерами регіону і забезпечить їм надання консультацій з ведення ефективного та прибуткового господарства. Планується, що до 2017 року частка українського зерна в обороті компанії збільшиться у 5 разів.

Останніми роками Trans-Oil Group постійно розширюється, що дозволяє їй претендувати на статус найбільшого агробізнесу у Молдові. Компанія експортує продукцію в ЄС, Африку і на Близький Схід. Нові потужності в Рені дозволять компанії експортувати зерно та олію ефективніше і в більшому обсязі.

ЄБРР є найбільшим інвестором в Молдові і Україні. Наразі на понад 100 проектів у сільськогогосподарському секторі обох країн банк виділив 1,9 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: