Прем'єр Фінляндії: ми підтримуєм політику ЄС щодо РФ, ця політика - санкції

Понеділок, 15 грудня 2014, 11:49

Зовнішня політика і політика безпеки Фінляндії на даний момент визначаються політикою ЄС і щодо Росії у Фінляднії не може бути окремої від ЄС політики.

Про це в інтерв'ю Yle Radio Suomi сказав прем'єр-міністр Фінляндії Александр Стубб, пише фінське видання Yle.

Зокрема, він розкритикував партію "Центр" за спроби відокремитися від загальної лінії ЄС щодо політики санкцій.

"У Фінляндії не може бути окремої політики щодо Росії в традиційному розумінні. Зараз наша зовнішня політика, як і політика безпеки визначаються політикою ЄС. Торговельні відносини - це інша справа" - зазначив він.

За словами Стубба, у ЄС немає в розпорядженні інших інструментів політики щодо Росії, ніж торгові санкції. Він зазначив, що торговельні санкції разом зі зниженням курсу рубля і падінням ціни на нафту вплинули на погіршення стану російської економіки.

"Фінляндія ніколи вже не буде одна і в тій же ситуації, що і в часи холодної війни. Фінляндія стала невід'ємною частиною Європи" - наголосив він.

Крім того, він висловив занепокоєність безпекою повітряного руху.

"У повітряному русі треба дотримуватися міжнародних правил. Можу уявити, що мова йшла про нормальний рух літаків між Калінінградом і іншою частиною Росії, але цей рух має бути безпечним, підкреслив Стубб" - підкреслив Стубб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіадиспетчери Фінляндії тимчасово змінили траєкторію польотів пасажирських лайнерів  через російські військові літаки, які були зафіксовані в середу над Балтійським морем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.