Глава МЗС Польщі: наш візит не - конференція донорів для України

Понеділок, 15 грудня 2014, 12:31

Візит глав МЗС країн Вишеградської четвірки до Києва, який відбудеться завтра, не буде конференцією донорів, а має на меті співпрацю і роботу України з виконання зобов'язань на шляху реформ.

Про це заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина журналістам перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі.

"Наш візит не конференція донорів, які будуть вирішувати, як знайти і переказати Україні потрібні кошти, йдеться лише про питання співпраці, про зобов’язання, які бере на себе Україна для втілення реформ" - сказав він.

"Якщо ми підписуємо спільний сценарій, то маємо спільно його реалізувати" - додав Схетина.

Крім того, він наголосив на необхідності координації зусиль країн Європейського союзу щодо України.

"Подрібна координація наших зусиль, щоб ефективність нашої проукраїнської діяльності, підтримка європейського шляху України, яка близька до 100 %, була більш помітною" - зазначив міністр.

Відповідаючи на питання про інцидент з російським літаком, який мало не зіткнувся з пасажирським Схетина сказав, що це не спричинить змін у системі безпеки Польщі.

 "Окремі інциденти не можуть стати частиною загальної стратегії. Але ми беремо це до відома і працюємо далі. Мусимо брати приклад зі шведів і зберігати скандинавський спокій" - зазначив він.

Він назвав елементами провокацій російську активність над Балтійським морем.

Нагадаємо, у вівторок, 16 грудня, відбудеться  спільний візит до Києва глав МЗС країн Вишеградської четвірки та Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.