РФ ніколи не називала НАТО ворогом - Лавров

Вівторок, 16 грудня 2014, 17:42

Росія ніколи не згадувала про НАТО як про ворога.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю France 24, пише ТАСС.

"Ми ніколи цього не говорили", - підкреслив міністр, відповідаючи на репліку французького кореспондента, що "на вашу думку, НАТО є ворожою організацією для Росії".

"Коли у вас складається враження, необхідно поставити запитання і прочитати відповідні документи. Наприклад, військову доктрину Російської Федерації. Там ніде немає згадки про НАТО як ворога", - додав Лавров.

"Що там дійсно сказано - це те, що ризиками безпеки для Росії (поміж інших чинників) є не сама організація, а її розширення на схід і наближення військової інфраструктури альянсу до російських кордонів", - пояснив він.

Відповідаючи на питання, чи не планує Росія розірвати відносини з альянсом, Лавров констатував, що "нам не треба цього робити, тому що НАТО вже це зробило".

"Вони обірвали практично всі зв'язки з Росією. Зберегли в замороженому стані Раду Росія-НАТО, але розірвали всі механізми практичної взаємодії, включаючи роботу по Афганістану, боротьбі з тероризмом і деякі інші проекти. Вони заморозили всі", - наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що протистояння між НАТО і Росією може затягнутися на десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.