В Естонії розглядають можливість збільшення числа жінок у збройних силах

Вівторок, 30 грудня 2014, 08:23

Керівництво оборонного відомства Естонії розглядає можливість більш активної участі жінок у військовій службі в Силах оборони.

Про це заявив міністр оборони Естонії Свен Міксер, пише Postimees.

"В Силах оборони жінок могло б бути більше. Серед кадрових військових жінок у нас зараз трохи більше десяти відсотків. Серед солдатів їх істотно менше, менше одного відсотка.  Тобто 30 з 3500 призовників. Так що є простір для росту" - сказав він.

На думку міністра, відсоток жінок в Силах оборони міг би поступово збільшуватися, сфера застосування їх можливостей - розширюватися.

Він нагадав, що в ряді країн жінки керують військовими літаками і вертольотами, в той же час, дещо складніше знайти їм застосування в наземних військах, в піхоті.

"Кількісна рівність в цьому відношенні не є самоціллю, однак більше залучення жінок до військової служби, створення можливостей для цього, без сумніву, важливі", - наголосив Міксер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Естонія суттєво збільшила свої витрати на оборону, зокрема, бюджет Естонії на 2015 рік передбачає найбільші витрати на оборону за всю історію країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: