Порошенко та Меркель обговорили Донбас та макрофінансову допомогу Україні

П'ятниця, 16 січня 2015, 14:32

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та висловились за деескалацію та негайне припинення вогню з боку бойовиків. В цьому контексті було підкреслено важливість Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Порошенко поінформував про заяву представника СММ щодо обстрілів Донецького аеропорту з боку житлових кварталів, які контролюються бойовиками, в результаті чого страждають мирні мешканці та інфраструктура.

"Порошенко та Меркель погодились з необхідністю якнайшвидшого проведення засідання Тристоронньої контактної групи і, за її підсумками, зустрічі на рівні міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" для подальших переговорів на найвищому рівні", - повідомили в прес-службі.

Ключовими передумовами для подальшого мирного врегулювання повинні стати вихід на лінію розмежування, закриття кордону, відведення військової техніки, звільнення заручників та реагування на загострення гуманітарної ситуації.

Також співрозмовники обговорили питання макрофінансової допомоги Україні та проведення низки заходів для забезпечення достатнього рівня підтримки задля стабілізації економічної ситуації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.