МЗС РФ пише про тероризм та "фантазії Клімкіна". Твіттер обговорює, чи їх не зламали

П'ятниця, 23 січня 2015, 08:36

Міністерство закордонних справ РФ в четвер ввечері поширило низку емоційних заяв, назвавши главу українського МЗС Павла Клімкіна "фантазером" та звинувативши його в поширенні дезінформації.

Ці висловлювання розміщені в офіційному твіттері зовнішньополітичного відомства. "Європейська правда" отримала також реакцію МЗС України на висловлювання російських колег.

Заяви МЗС РФ стали дещо запізнілою реакцією на твіттер-висловлювання Клімкіна після берлінської зустрічі  в "нормандському форматі", коли той заявив про мінімальний прогрес у переговорах та небажання РФ виконувати мінські домовленості.

"Всім, хто читає твіттер Клімкіна – на дезінформацію не піддавайтеся", - заявили в МЗС РФ.

"Клімкін намагається поширювати дезу через твіттер. Пропозиція відвести важке озброєння – російська. Вона була підтримана", - заявили в МЗС РФ. Як відомо, насправді ця норма не пов'язана з Берліном - вона є одним із пунктів Мінської угоди, ухваленої ще у вересні.

В МЗС РФ вважають, що Павло Клімкін "забувся або загубився у своїх фантазіях" щодо обіцянок РФ.

У твіттері МЗС також розмістили фото тролейбуса, розстріляного бойовиками, із підписом: "Те, що Клімкін визнав трагедію на зупинці терактом – мужній вчинок".

В українському МЗС зі свого боку переконані, що емоційні заяви російських колег лише зашкодили позиції РФ.

"Це тролінг нульового рівня, що має для авторів зворотній ефект. У світі вже звикли, що російські колеги біле називають чорним і навпаки. Дуже активна реакція мережі на твіти росіян підтвердила: якщо МІД (МЗС РФ) так емоційно каже, що слова Павла Клімкіна - це брехня, отже, в реальності це правда", - повідомив "Європейській правді" високопосадовець із команди Павла Клімкіна.

Коментарі під твітами МЗС РФ свідчать, що заяви росіян дійсно були сприйняти мережею без особливої підтримки. Станом на ранок 23 лютого більшість коментарів – критичні. Під твітом про обстріл тролейбуса терористами навіть розгорнулася дискусія російських користувачів про те, чи не був зламаний аккаунт МЗС РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.