Дату запровадження безвізового режиму України з ЄС можуть визначити у травні

П'ятниця, 23 січня 2015, 18:36

Дата скасування віз для громадян України та Грузії України може бути визначена на найближчому саміті "Східного партнерства" у травні цього року.

Про це повідомляє прес-служба польського МЗС з посиланням на заступника міністра Конрада Павліка.

На зустрічі з послами країн "Східного партнерства" у Польщі він зазначив, що очікує на визначення конкретної дати на саміті у Ризі.

"Заступник міністра Павлік підкреслив, що розраховує на визначення дати скасування віз для громадян України та Грузії під час саміту "Східного партнерства". Однак він зауважив, що це не буде можливим без важкої праці з боку східних партнерів", - йдеться у повідомленні.

Він також висловив сподівання, що країни "Східного партнерства" приймут подальші заходи, необхідні для скасування віз до країн Європейського Союзу для своїх громадян.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко говорив, що Україна сподівається на запровадження безвізового режиму для подорожей до ЄС уже в травні.

Однак за словами експертів, у разі ухвалення в травні політичного рішення ЄС про готовність України до безвізового режиму у Ризі реальне скасування короткострокових віз очікується орієнтовно ще за півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: