Грибаускайте закликала литовців бути готовими захищати державу

Понеділок, 16 лютого 2015, 13:58

У День відновлення державності 16 лютого президент Литви Даля Грибаускайте закликала литовців бути готовими захищати свою країну.

Про це повідомляє видання Delfi.lv.

За її словами, сьогодні Литві знову потрібен дух героїв.

"16 лютого - завжди особливий день, він нагадує нам про руїни, на яких було відновлено нашу державу, і її фундамент, який ніколи не був зруйнований. Цей день нагадує нам і про те особливий дух, який був необхідний Литві на початку минулого століття, щоб звільнитися від імперіалістичної Росії. Сьогодні нам знову потрібен цей героїчний дух і ця сміливість, щоб зберегти все, чого ми досягли, щоб ми могли далі створювати й зміцнювати свою державу, щоб ніхто не зазіхав на нашу землю", - сказала Грибаускайте.

 "Зараз Литва - рівноцінний партнер поважних країн. Наш голос не тільки чують, до нього прислухаються. Ми знаємо, що значить втратити своєї землі, втратити будинок і близьких. Нас намагалися змусити замовкнути, відібрати рідну мову, роздрібнити, але наш народ зміг розігнутися, в битвах за свободу і єдність спираючись на історію і культуру", - сказала президент.

"Давайте будемо люблячими, турботливими, і завжди готовими берегти свою країну, а якщо треба - і захищати", - закликала Даля Грибаускайте.

16 лютого 1918 року рада Литви в Вільнюсі оголосила про відновлення незалежної, заснованої на демократії, Литовської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.