Лінкявічюс: про миротворців в Україні можна говорити після відведення сил

П'ятниця, 20 лютого 2015, 10:16

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що прохання України розмістити миротворчий контингент на сході країни, теоретично можна було б розглянути у випадку стабілізації ситуації.

Про це повідомляє видання Delfi.

Однак, на його думку, для цього потрібно змінити негативну установку Росії.

"Коли є "гарячі точки" і коли ситуація більш стабільна, теоретично можна це обговорювати. В моєму уявленні, якби сили були відведені один від одного від конфронтаційної лінії, то теоретично у цьому проміжку можна було б розмістити (миротворчі. – Ред.) сили", - сказав міністр.

"А як це буде виглядати на практиці, потрібно ще почекати. Наскільки я зрозумів, з боку Росії була негативна реакція. Знаючи роль Росії в ООН - якщо ця реакція негативна, то складно розраховувати на якесь рішення", - додав Лінкявічюс.

Рада національної безпеки і оборони України в середу ввечері затвердила звернення до ООН і Євросоюзу з проханням надіслати миротворчий контингент на схід країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії ЄС на Схід України для контролю за режимом припинення вогню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.