В Польщі з’явилася пропутінська партія, що підтримує "ДНР" та "ЛНР"

Понеділок, 23 лютого 2015, 14:42

У Польщі створено нову політичну партію "Зміна", яка має намір провести революцію в польській зовнішній політиці в антиамериканському напрямі і прагне до тісніших зв’язків з Росією.

Про це йдеться у матеріалі газети Rzeczpospolita.

Біля витоків "Зміни" стоїть Матеуш Піскорський – колишній член "Самооборони", а нині його діяльність пов’язана з Європейським центром аналізу геополітики. Крім того, політик відомий своїми виступами в ефірі російського англомовного каналу Russia Today, в яких він виправдовує дії Москви на міжнародній арені.

Крім того, Піскорський був також спостерігачем на так званому "референдумі" у Криму і на "виборах" в самопроголошених республіках Добасу і запевняв, що вони пройшли "згідно з законом".

Серед членів "Зміни" також історик і публіцист Яцек Камінський з комуністичними переконаннями, який регулярно здійснює поїздки на Донбас і підтримує риторику Кремля щодо "фашистської хунти" в Києві. Крім того, в мережі можна знайти фільм, де він говорить про те, що в "ДНР" і "ЛНР" проти "хунти" бореться і комуністична община України, яка після Майдану стала поза законом.

Установчий з’їзд партії відбувся в суботу, її члени заявляють про готовність виставити власного кандидата на президентських виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.