Лінкявічюс: угоди про перемир'я в Україні не діють

Вівторок, 24 лютого 2015, 08:34

Угоди про перемир'я в Україні не діють - підтримувані Росією сепаратисти продовжують стрілянину на сході України.

Про це сказав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, який у понеділок обговорив ситуацію з українським колегою, повідомляє видання Delfi.

"Можна було ще раз почути, що перемир'я зараз абсолютно не дотримується, минулої ночі загинуло двоє військовослужбовців. Атаки проросійських сил не припиняються, тому українці не можуть відвести свої війська від лінії конфронтації", - сказав вінтелефоном з Нью-Йорка.

"Угоди не діють. Якщо у когось були ілюзії, що після падіння Дебальцевого можна буде виконувати угоди, то вони не виконуються", - додав Лінкявічюс.

За його словами, міжнародному співтовариству слід чинити тиск на Росію, щоб був забезпечений контроль над кордоном і створені умови для роботи міжнародних спостерігачів.

Про пропозицію Києва ввести міжнародні миротворчі сили міністр говорив з обережністю - за словами Лінкявічюса, ця можливість розглядається, але якщо Росія буде заперечувати проти цього в ООН, то прийняти рішення буде складно.

"Ми розглянемо умови і можливості сил з підтримання миру, тому що прийняти такі рішення в ООН складно, знаючи негативну реакцію Росії", - сказав Лінкявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.