Прем'єр Угорщини: наш пріоритет - хороші відносини з РФ та Німеччиною

Четвер, 5 лютого 2015, 09:15

Головним завданням Угорщини у сфері зовнішньої політики є підтримка взаємовигідних та дружніх відносин з Росією та Німеччиною.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю місцевому телеканалу, пише Reuters.

"Якщо ми хочемо сталої безпеки, спокою і миру в Угорщині, то ми повинні розраховувати на дві сили, які знаходяться в Центральній Європі - Німеччину та Росію", - відзначив він.

"Тому ми будуємо нашу зовнішньополітичну стратегію таким чином, що у нас доброзичливі, урівноважені, правильні, чесні і взаємовигідні відносини з цими двома країнами", - зауважив Орбан.

За його словами, США відіграють меншу роль для зовнішньої політики Угорщини.

"Американці є важливими, але наскільки важливу роль вони відіграють в регіоні, історично залежить від їхньої внутрішньої політики", -  сказав угорський прем'єр.

"Ми не можемо побудувати довгострокові стратегії зовнішньої політики, базуючись на їхній присутності. Тому ми повинні в першу чергу прийти до угоди з Німеччиною та Росією", - наголосив Орбан.

Він також висловив сподівання на "більш гнучку" нову газову угоду з РФ.

"Ми б хотіли замінити чинну угоду, яка закінчується в 2015 році, але ми не знаємо, як... ситуація з цінами розвиватиметься", - сказав він.

"Ми не обов'язково повинні підписати довгострокову угоду, швидше гнучку угоду, що може означати гнучку в плані часу", - зауважив Орбан.

Нагадаємо, у неділю в Будапешті відбулася багатотисячна акція протесту проти зближення уряду Віктора Орбана з путінською Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.