НАТО підтримує ініціативу Меркель і Олланда щодо України - Столтенберг

П'ятниця, 6 лютого 2015, 16:51

НАТО підтримує ініціативу канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з врегулювання кризи в Україні.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки.

"НАТО повністю підтримує нові зусилля канцлера Меркель і президента Олланда з пошуку політичного вирішення конфлікту. Ми закликаємо Росію змінити курс і вийти на мирне вирішення конфлікту", - сказав Столтенберг.

"Росія продовжує підтримку сепаратистів, вона продовжує дестабілізувати ситуацію в Україні, нехтуючи суверенітетом і територіальною цілісністю України", - додав він.

Столтенберг підкреслив, що міжнародні правила повинні дотримуватися Росією. "Їх не можна переписувати і, звичайно, порушувати", - додав він.

Як заявила сьогодні Меркель напередодні візиту до Москви, вона не впевнена, що переговори з Путіним щодо Донбасу дадуть результат.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що план Меркель та Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України.

Крім того, повідомлялося, що Путін запропонував Меркель та Олланду створити нове Придністров'я в Україні.

Водночас заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий заявив, що основою переговорів президента України Петра Порошенка з Меркель та Олландом були мінські угоди, а не документ Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.