Британську розвідку навчають, як поводитись з російськими шпигунами – ЗМІ

Понеділок, 27 квітня 2015, 11:55

Для британської розвідки MI6 розробили пам’ятку, в якій вказується, що агенти відомства та члени їх сімей є ймовірними цілями для російських шпигунів, які найбільш активні з часів холодної війни.

Про це йдеться в службовій записці MI6, яка опинилась у розпорядженні видання Daily Star.

Згідно з документом, агенти розвідки, колишні співробітники, члени їхніх родин є "пріоритетними цілями" російських шпигунів, діяльність яких у Великій Британії найбільш активна з часів холодної війни.

Зокрема, за оцінками розвідки, в Британії працюють щонайменше 80 агентів Путіна.

Загроза для агентів та членів їх родин розглядається настільки серйозно, що для таких випадків навіть створено "гарячу лінію", куди можуть звернутися співробітники, якщо з ними намагалися контактувати російські шпигуни.

Співробітників розвідки, що російські шпигуни можуть використовувати проти них так звану "медову пастку", коли жінка зваблює агента, дізнаючись при цьому всю необхідну інформацію.

Крім того, діяльність російських спецслужб може бути націлена і на бізнес-інтереси британських агентів.

"Якщо російські спецслужби вступлять в контакт з колишніми співробітниками британської розвідки, потрібно лише визнати, що вони працювали на зовнішньополітичне відомство, чемно відмовити їм і попередити, що вони про все повідомлять британському МЗС" - йдеться у документі.

"Загроза з боку Росії зростає щодня. Російські винищувачі і підводні човни вже біля наших кордонів. Тепер їхні шпигуни атакують наших агентів. Ми повернулися в старі недобрі часи холодної війни" - цитує видання джерело в британській розвідці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: