Уряд Німеччини надав більше прав одностатевим парам

Середа, 27 травня 2015, 19:57

Уряд Німеччини ухвалив законопроект про подальше правове прирівнювання громадянського партнерства гомосексуалів до шлюбу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Тепер в правилах про спадок, проживання, отримання притулку та інших постановах поряд з подружжям будуть згадуватися цивільні партнери.

Згідно з законопроектом, якщо гомосексуали захочуть вступити в цивільне партнерство або шлюб за кордоном, вони зможуть отримати від німецької влади свідоцтва, які деякі країни вимагають для підтвердження шлюбної правоздатності.

Керівник федерального відомства по боротьбі з дискримінацією Христина Людерс заявила, що цей законопроект навряд чи можна назвати просуванням у прирівнювання гомосексуальних союзів до звичайних шлюбів.

За її словами, проект "недостатній і багато жителів Німеччини ним сильно розчаровані". Людерс підкреслила, що "в порівнянні з рештою Європи у нас геї та лесбіянки не повинні почуватися людьми другого сорту".

Вона послалася на те, що у Великобританії, Франції, Іспанії, Португалії, Швеції та Ірландії одностатеві шлюби дозволені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: