Ударні сили НАТО будуть готові до завдань з 2016 року

Четвер, 25 червня 2015, 14:33

Новостворені сили високого ступеня готовності НАТО (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF) будуть здатні виконувати завдання починаючи із 2016 року.

Про це йдеться у заяві за підсумками засідання міністрів оборони країн-членів НАТО у Брюсселі.

"З 2016 року бригада VJTF, очолювана Іспанією, до складу якої входять військові союзників, буде готова до швидкого реагування на будь-які непередбачені обставини", - йдеться у заяві.

Цієї осені в рамках підготовки бригада братиме участь у найбільших з часів холодної війни навчаннях НАТО Trident Juncture-2015, у яких загалом братимуть участь більше 30 тисяч військових.

"Робота із розширення Сил реагування НАТО (NRF) істотно просунулася. У майбутньому NRF вийдуть на більш високий рівень готовності. На даний час іде робота зі створення сил високого ступеня готовності на чолі з Німеччиною, Нідерландами і Норвегією, з іншими союзниками. Ми із задоволенням відзначаємо успішне розгортання VJTF під час навчань у Польщі минулого тижня", - зазначили в альянсі.

Раніше повідомлялося, що CША допоможуть з оснащенням бригади VJTF, надаватимуть необхідні розвіддані та надішлють своїх військових у нове об’єднання, яке створюється альянсом для стримання можливої  агресії Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: