У НАТО розповіли подробиці найбільших навчань за останнє десятиліття

Середа, 15 липня 2015, 17:16

У жовтні та листопаді НАТО проведе найбільші за останнє десятиліття військові навчання Trident Juncture-2015 за участю 36 тисяч військових.

Про це повідомляє сайт НАТО.

Навчання проходитимуть в основному в Іспанії, Італії та Португалії.

Загалом у навчаннях візьмуть участь 36 тисяч військовослужбовців з 30 країн, в тому числі союзники по НАТО, а також сім країн-партнерів - Австралія, Австрія, Боснія, Фінляндія, колишня Македонія, Швеція та Україна.

"Звичайно, навчання набувають особливого значення через зміни в обстановці в області безпеки, зростання проблем на південних та східних кордонах Альянсу, для яких НАТО продовжує адаптуватися", - йдеться у повідомленні.

У НАТО відзначають, що ці навчання були давно заплановані, і мають на меті гарантувати, що союзники готові вирішувати будь-які кризові ситуації і здатні ефективно працювати з партнерами у подоланні будь-якої кризи.

Під час навчань військові НАТО також відпрацьовуватимуть співпрацю з міжнародними організаціями. У навчаннях візьмуть участь організації Європейського союзу, Африканського союзу та міжнародні гуманітарні організації.

У НАТО також підкреслили, що навчання Trident Juncture-2015 були заплановані "відкритими та прозорими".

Саме тому передбачається, що для спостереження за вправами буде запрошено представників усіх країн-членів ОБСЄ, а також деяких країн, що не входять до складу цієї організації.

Як відзначається, попередні масштабні навчання НАТО під назвою Strong Resolve пройшли у 2002 році у Норвегії та Польщі за участі 40 тисяч військовослужбовців з 15 країн НАТО та 12 держав-партнерів Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.