Клімкін оголосив реформу в МЗС після розслідування Європравди

Субота, 18 липня 2015, 10:07

Міністр закордонних справ Павло Клімкін дав розпорядження про зміну в порядку комунікації посольств України з громадянами та організаціями.

Про це він повідомив в своєму мікроблозі twitter, навівши копію власного листа, спрямованого в закордонні дипломатичні установи України.

"Важкий день триває, але не міг не відправити листа нашим дипломатам. Наполягаю: маємо і надалі змінюватися на краще", - прокоментував він у блозі свою ініціативу.

В своєму листі Клімкін послався на розслідування "Європейської правди "Дипломати та "дипломати": які посольства України ігнорують прохання бізнесу". Послів та в.о. керівників посольств в Нідерландах, Греції, Британії, Чехії, Словенії, Ірландії та Іспанії міністр зобов'язав виправити проблеми, які існують в їх дипмісіях.

На одного з високопоставлених дипломатів – радника посольства в Польщі Дмитра Ісаченка – чекає дисциплінарне покарання, оскільки той, за даними дослідження, не лише ігнорував виконання обов'язків, але й згодом намагався сфальсифікувати результати своєї діяльності.

Також міністр оголосив, що ближчим часом відбудеться комунікаційна реформа в МЗС – всі дипустанови "отримають додаткові вимоги щодо організації роботи", які включатимуть зобов'язання щодо "оперативних відповідей на листи від МЗС, інших органів влади, компаній, організацій та громадян".

Як повідомлялося, раніше "Європейська правда" від імені українського експортера надіслала прохання про консультації до всіх посольств України в країнах ЄС. Вісім з них не відповіли протягом місяця, попри нагадування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.