Росія з агресивністю стежить за ВМС НАТО - генерал Альянсу

Четвер, 2 липня 2015, 13:35

Росія стежить за ВМС НАТО, використовуючи агресивні та зухвалі методи.

Про це заявив заступник верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі британський генерал сер Адріан Бредшоу під час конфренції в Лондоні, передає Defence News.

"Російська міжнародна військово-морську присутність помітно зросла в останні роки, особливо з початку кризи в Україні в 2014 році",  -зауважив він.

"РФ стежить та, ймовірно, збирає інформацію щодо військово-морських сил НАТО в Балтиці, Атлантиці, Середземному і Чорному морі, використовуючи методи, які можна вважати зухвалими  і деколи агресивними", - наголосив Бредшоу.

Як зауважив інший британський віце-адмірал Пітер Хадсон, у зв'язку з нинішньою ситуацією в Україні, НАТО найближчим часом зосередиться на навчаннях  десантних підрозділів і військово-повітряних сил.

"У розпал холодної війни в 60-их і 70-их, ударна сила ВМС США - доставка великої кількості сухопутних військ для підтримки Європи, була досить складним видом мистецтва", - сказав він.

"Ви побачите багато наших навчань в наступні  роки, і, звичайно, під час них ми наполегливо працюватимемо, щоб повернути цю можливість назад", - відзначив Хадсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США експерти опублікували сценарій війни між Росією та НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.