Посольство в Словаччині пропонує експортерам комерційного посередника

Вівторок, 21 липня 2015, 13:42

Посольство України в Словаччині передає звернення українських експортерів комерційному посереднику.

Про це йдеться у статті "Європейської правди" "Дипломати та "дипломати". Серія 2: в МЗС готуються до великого шторму".

"Є в Братиславі юридична фірма, яка займається саме юридичними аспектами зовнішньоекономічної діяльності в СР", - йдеться у відповіді посольства журналісту ЄвроПравди, який назвався українським експортером.

При цьому йдеться не про перелік компаній чи об’єднання адвокатських фірм, а лише про одну компанію  - Peterka&partners.

"Ми не можемо з певністю сказати, чи є складова корупції у таких "близьких стосунках" посольства України та юридичної компанії", - зазначається в статті.

Слід зауважити, що дипломати у щонайменше п’яти посольствах вважають допомогу українським компаніям другорядною роботою і вимагають офіційного запиту.

"Дипломат як держслужбовець не повинен займатися комерційними запитами, він не повинен витрачати кошти платників податків на пошук ринків збуту для якоїсь окремої фірми", - відповів ЄвроПравді диппредставник посольства в одній з ключових країн ЄС.

Нагадаємо, в рамках розслідування журналіст ЄвроПравди представився українським експортером і звернувся з проханням про допомогу до посольств у країнах ЄС. Детальніше про розслідування – в статті "Дипломати та "дипломати": які посольства України ігнорують прохання бізнесу".  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: