ЄС продовжить підтримку виробників, які постраждали від російського ембарго

Четвер, 30 липня 2015, 15:20

ЄС має намір продовжити підтримку виробників овочів, фруктів та молочних продуктів, які постраждали від російського ембарго.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

В даний час ЄК завершує підготовку останніх деталей з метою офіційного прийняття відповідних правових рішень в найближчі тижні.

"Європейська комісія усвідомлює труднощі, з якими стикаються європейські виробники і готова підтримати їх. Для сектора фруктів і овочів передбачувані заходи можуть вступити в силу наступного тижня, в той час як для молочного сектора вони будуть діяти з 1 жовтня", - йдеться в заяві.

"Значні заходи, вжиті до теперішнього моменту, продемонстрували солідарність ЄС з фермерами, найбільш постраждалими від російського ембарго. Ці дії відіграли важливу роль у пом'якшенні наслідків заборони (РФ). Тепер, майже рік потому, коли ембарго продовжене, ми повинні продовжувати надавати допомогу для виробників, які як і раніше відчувають труднощі в зв'язку з забороною (РФ)", - зауважив єврокомісар з питань сільського господарства Філ Хоган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін на рік продовжив контрсанкції проти ЄС.

Російська федерація заборонила імпорт низки категорій харчових продуктів, вироблених на території ЄС. Таким чином Москва відповіла на європейські санкції, ухвалені після початку збройної агресії РФ в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: