Обама заявив про загрозу війни у разі провалу угоди з Іраном

Четвер, 6 серпня 2015, 10:44

Президент США Барак Обама заявив, що провал ядерної угоди з Іраном відкриє шлях для війни.

Про це повідомляє Reuters.

Обама сказав, що якщо Конгрес заблокує угоду, це прискорить роботи Тегерана зі створення ядерної бомби і серйозно підірве довіру до Америки.

"Альтернативи військовим діям буде вичерпано, коли ми відхилити важко напрацьоване дипломатичне рішення, яке світ майже одноголосно підтримує. Давайте відверто. Ми зіткнулися із вибором між дипломатією або певною формою війни. Може бути, не завтра, може бути, не через три місяці, але найближчим часом...", - сказав Обама.

Конгрес має проголосувати за резолюцію до 17 вересня. Наразі більшість в обох палатах Конгресу контролюють республіканці, які виступають проти ухвалення угоди.

Голова комітету із закордонних справ республіканець Ед Ройс вніс проект резолюції про несхвалення угоди з Іраном. Обама вже пообіцяв накласти вето, якщо резолюцію приймуть.

Аби подолати вето президента республіканцям необхідна більшість у дві третини голосів, якої у них немає ані у Конгресі, ані у Сенаті.

Як повідомлялося, шість країн посередників (США, Німеччина, Велика Британія, Франція, Китай і Росія) досягли угоди з Іраном щодо обмеження ядерної програми країни в обмін на пом'якшення санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.