Порошенко і Могеріні обговорили умови продовження санкцій проти РФ

П'ятниця, 28 серпня 2015, 10:58

Російські бойовики продовжують свідоме порушення мінських домовленостей, імітуючи відведення важкого озброєння та здійснюючи провокативні обстріли українських військових.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі із верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федерікою Могеріні, повідомляє сайт глави держави.

"Глава держави наголосив, що лише широка міжнародна підтримка у протидії агресії РФ на Донбасі сприятиме якнайшвидшому політичному вирішенню конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники наголосили на необхідності виконання Росією мінських домовленостей і обговорили умови продовження та посилення санкцій щодо РФ.

Порошенко та Могеріні обговорили підготовку до проведення неформального засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі 4-5 вересня, на якому серед іншого обговорюватимуться питання допомоги Україні.

"Федеріка Могеріні підтримала Конституційну реформу в Україні. Вона запевнила, що ЄС зберігає єдність в підтримці України в цей непростий час", - зазначили у прес-службі.

Порошенко подякував за безкомпромісну позицію Європейського Союзу на підтримку українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка, засуджених у Росії.

Раніше повідомлялося, що ЄС має намір продовжити санкції проти високопосадовців Російської Федерації, щодо яких термін дії обмежень спливає восени.

Крім того, Європейський союз визначив червоні лінії, після яких буде реакція, жорсткіша за просто санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: