Командувач військ США в Європі: Донбас - не єдине місце, де може вдарити Росія

П'ятниця, 25 вересня 2015, 18:51

Донбас - це лише одне з місць в Європі, де Росія може нанести удар. Тому НАТО має нарощувати військові сили стримування.

Про це заявив командувач силами США у Європі генерал Бен Ходжес, повідомляє Breaking Defense.

"Україна є тільки симптомом того, що відбувається. Росія вважає, що має право на сфери, де вони можуть диктувати країнам, що робити", - сказав Ходжес.

За його словами, для впливу в нових регіонах Росія будує бази в Арктиці, Білорусі, відправляє війська на Донбас і розмістила їх на території Придністров'я, Абхазії та Південної Осетії. Російські чиновники навіть погрожували ядерною зброєю Данії.

Він нагадав, що через дії Росії особливо турбуються колишні території Російської імперії - Фінляндія, Польща, Прибалтика.

"Якщо твоя нація вже зникала з карти через дії Росії, я думаю, ти маєш право на певне занепокоєння, що це може статися знову", - зазначив він.

Генерал підкреслив, що країнам НАТО необхідно збільшувати стримуючі сили, проводити регулярні навчання на тлі збільшення росіянами військових сил.

"З метою недопущення ситуації, коли вони можуть вирішити заборонити доступ, розпочати навчання, і зелені чоловічки почнуть з'являтися в Латвії, наприклад, або вони почнуть перекривати розрив (польської та литовської території) між Калінінградською областю та Білоруссю, ми повинні бути вже там", - сказав Ходжес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.