Китай показав головний "козир" на параді: ракету, здатну знищити авіаносець

Фото
Четвер, 3 вересня 2015, 18:06

Китай продемонстрував нові ракети, які здатні знищити авіаносець. Демонстрація відбулася на параді з нагоди 70-річчя завершення Другої Світової війни, який став для Пекіну демострацією військових м'язів.

Про це пише The Telegraph.

На параді, від присутності на якому відмовилися більшість західних лідерів, повз керівника КНР Сі Цзіньпіна пройшли 12 тисяч військовослужбовців, проїхали танки і броньовані бойові машини, а в небі пролетіли літаки.

Показ військової міці китайської армії розкрив деякі екземпляри новітнього озброєння, в тому числі ракети DF-21D, як китайські ЗМІ  назвали "козирем" на військовому параді.

Ракети DF-21D

DF-21D - перша і єдина в світі протикорабельна балістична ракета, здатна вражати рухомі авіаносні ударні групи на великій дальності за допомогою наземних рухомих пускових установок.

Китай також показав низку міжконтинентальних балістичних ракет та важке озброэння.

 
 
 

Деякі експерти кажуть, що Китай таким чином прагне подати меседж своїм конкурентам за кордоном - особливо Японії, він хоче підкреслити свою силу на світовій арені.

"Демонструючи так багато нових систем зброї і виступаючи за порядок після Другої світової війни, Китай намагається передати повідомлення, що він відновився, що його повинні поважати, а "китайська мрія" здійснилася завдяки Комуністичної партії", - вважає експерт Артур Дін.

 
 

На параді були присутні президент Росії Володимир Путін, генсек ООН Пан Гі Мун, колишній канцлер ФРН Герхард Шредер і екс-прем'єр Великої Британії Тоні Блер. Серед лідерів країн ЄС приїхав тільки президент Чехії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: