В Раді створять комісію для доопрацювання "безвізових" законів - депутат

Вівторок, 13 жовтня 2015, 15:43

У Верховній раді створять комісію для доопрацювання законопроектів, необхідних для отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди",  заявила народний депутат Марія Іонова під час прес-конференції в Києві.

За її словами, із 13 законопроектів, які необхідно ухвалити, 2 ухвалено в цілому, 5 прийнято за основу, один відправлено на доопрацювання. розгляд трьох відкладено, а два взагалі не вносилися.

Як зауважила Іонова, частково така ситуація пояснюється якістю законопроектів.

"Тому ми вирішили створити робочу комісію, яка складатиметься з представників профільних комітетів, Єврокомісії, а також громадських організацій", - відзначила депутат.

"Таким чином ми сподіваємося оперативніше підготувати законопроекти, які ми зобов'язані ухвалити на початку листопада",  - зауважила Іонова.

"Для наших громадян ми будемо робити все можливе, щоб критерії (безвізового режиму) були виконані", - пообіцяла народний депутат.

За її словами, в понеділок також має відбутися Національна рада реформ, під час якої, зокрема, обговорюватимуть виконання Плану дій з візової лібералізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.