До Європи за притулком звернулось понад 800 тис. осіб – ООН

Четвер, 29 жовтня 2015, 10:39

Кількість осіб, що звернулися з проханням про надання притулку до європейських країн, цього року збільшилась удвічі у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомляє британське видання Times з посиланням на дані Управління Верховного комісара ООН з питань біженців.

За інформацією УВКБ ООН, загальна кількість клопотань про надання притулку в 38 країнах Європи збільшилась із минулорічних 60 тис. до 150 тис. на місяць у 2015 році.

Так, минулого року за період із січня по серпень було зареєстровано 397 тис. прохань про притулок, тоді як за аналогічний період цього року кількість таких прохань сягнула вже 834 тис.

Повідомляється також про те, що всередині ЄС кількість звернень за притулком збільшилась з 318 тис. за перші вісім місяців минулого року до 629 тис. за відповідний період цього року.

В ООН також відзначають, що такий показник за перші вісім місяців цього року на 64 тис. більший за загальну кількість звернень протягом всього минулого року.

Якщо така тенденція збережеться, то кількість тих, хто звертається за притулком у європейських країнах, цього року перевищить 1 млн осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними Міжнародної організації міграції з початку року до Європи прибуло 704 тис. 227 мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.