Юнкер не побачив значного прогресу у вирішенні проблеми мігрантів

Вівторок, 27 жовтня 2015, 12:05

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відзначає, що країнам ЄС не вдалося досягнути значного прогрессу у вирішенні міграційної кризи.

Про це він заявив, виступаючи в Європарламенті під час обговорення питання боротьби з напливом мігрантів, повідомляє "Європейська правда".

"Ми не побачили достатнього прогресу починаючи з вересня. Держави-члени продовжують рухатися повільно, в той час як вони повинні пришвидшувати темпи розв'язання проблемних питань", – сказав Юнкер.

У своєму виступі президент Єврокомісії також зайвий раз наголосив на необхідності більшого залучення кожної країни ЄС до спільного вирішення міграційної кризи.

"Ми повинні зменшити різницю між внеском кожної країни у спільне вирішення питання", – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що за словами президента Європейської Ради Дональда Туска, нинішня міграційна криза може призвести до тектонічних змін на європейському політичному просторі.

Нагадаємо, 25 жовтня країни ЄС узгодили план з вирішення проблеми напливу мігрантів на Балканах, який передбачає створення додаткових 100 тис. місць для розміщення мігрантів в Балканських країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: