МЗС РФ обіцяє відповісти Чехії на відмову в акредитації російського журналіста

П'ятниця, 13 листопада 2015, 15:57

Москва не залишить без відповіді відмову Праги продовжити акредитацію журналістові МІА "Росія сьогодні" Олександру Куранову.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Обурені відмовою чеських властей продовжити акредитацію в Чехії кореспонденту міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні" Олександру Куранову", - йдеться в повідомленні.

"Розглядаємо цю подію як недружній, політично мотивований і абсолютно необґрунтований крок Праги, який завдає шкоди двостороннім відносинам. Він також іде врозріз із зобов'язаннями Чехії поважати міжнародні стандарти в галузі свободи слова та прав журналістів, а також із загальними принципами організації демократичного суспільства, важливою складовою частиною якого є захист свободи здійснення журналістами своєї професійної діяльності", - наголошується в заяві.

"На жаль, це не перший подібний випадок у відношенні російських журналістів. Рішуче протестуємо проти недружніх дій Праги і не залишимо їх без відповідної реакції", - підкреслили в МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відділ друку  МЗС Чехії відмовив у продовженні акредитації в Чехії позаштатному кореспонденту інформагентства "Росія сьогодні" Олександру Куранову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: