В Естонії поліцейський, який ображав біженців у соцмережах, пішов у відставку

Вівторок, 24 листопада 2015, 13:54

Співробітник естонської поліції, який виступав з образливими для біженців висловлюваннями в соцмережах, пішов у відставку.

Про це повідомляє видання Postimees.

"Глава операцій Хаапсалуського відділення поліції, старший інспектор Вільяр Піллула, який в розпалював міжнаціональну ворожнечу у соцмережах, 17 листопада подав у відставку", – йдеться у повідомленні видання.

Як зазначила прес-секретар Ляенеської префектури поліції Кая Грак, "Вільяр Піллула подав у відставку за власним бажанням".

Вона також додала, що "однією з причин відставки стала неприпустима для службовця поведінка в соціальних мережах, в тому числі підбурювання до насильства на міжнаціональному грунті".  

Відзначимо також, що за законодавством Естонії, заклики до міжнаціональної ворожнечі або агресії у на ґрунті расової чи статевої приналежності, мови і т.п. караються штрафом або позбавленням волі на строк до трьох років.

Щодо Піллули не було порушено справу, оскільки, за словами Грак, для цього не було підстав.

"Для порушення справи необхідний склад злочину, але в його діях він відсутній, - сказала вона. - Його коментарі або підтримували чужу точку зору, або були просто неетичними".

Так, в одному з коментарів в дискусії про мігрантів поліцейський зневажливо відгукнувся про біженців, написавши: "зрозуміло лиш одне, принаймні, пересічному селянинові — будь-яка зараза нехай забирається додому! Якщо інакше не виходить, то хороший кулемет — це переконливий засіб".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовослужбовці США, які входять до контингенту, розташованого на території Естонії, зазнають расистських нападів з боку місцевих мешканців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: