Збитий російський літак ускладнив переговори щодо Сирії - Меркель

Середа, 25 листопада 2015, 12:14

Збитий російський військовий літак Су-24 ускладнив процес пошуку політичного рішення в Сирії і необхідно зробити все можливе, щоб уникнути подальшої ескалації.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи в Бундестагу, повідомляє Reuters.

"Ситуація ускладнюється збитим Туреччиною російським літаком. Ми повинні зробити все, щоб уникнути ескалації", - сказала Меркель.

"Звичайно, кожна країна має право захищати свою територію, але з іншого боку ми знаємо, як напружена ситуація в Сирії і в околицях. Я говорила вчора з турецьким прем'єр-міністром і попросила його зробити все для деескалації ситуації", - додала канцлер.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот літака загинув, штурмана врятували сирійські та російські військові.

Крім того, під час рятувальної операції загинув російський військовий, який перебував у підбитому сирійськими повстанцями вертольоті.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.