Єврокомісія пропонує на рік звільнити Швецію від прийому мігрантів

Вівторок, 15 грудня 2015, 17:22

В Єврокомісії пропонують тимчасово звільнити Швецію від виконання її зобов’язань щодо розподілу мігрантів в рамках так званого механізму переселення, затвердженого ЄС.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

Як йдеться у документі, Європейська комісія запропонувала звільнити Швеції від виконання своїх зобов'язань в рамках механізму переселення ЄС терміном на один рік.

На такий крок ЄК вирішила піти після того, як кількість заявок на отримання притулку саме у Швеції від серпня збільшилась майже вдвічі.

Єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, коментуючи рішення, заявив: "наші шведські друзі знаходяться в тяжкій ситуації, і ми повинні враховувати виняткове збільшення клопотань про надання притулку, з якими вони стикаються. Комісія запропонувала Раді дозволити Швеції не приймати мігрантів протягом року для того, щоб уряд країни мав змогу оговтатися від напливу мігрантів".

Відзначимо, що за даними Євростату з 1 січня по 31 жовтня 2014 року Швеція отримала 68,245 заявки на притулок, в той час як за аналогічний період 2015 році за притулком у Швеції звернулось понад отримав 112 тис. осіб (112 040 зареєстрованих заяв на притулок).

Як відомо, Швеція має найбільшу кількість шукачів притулку в розрахунку на душу населення в ЄС. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Швеції збільшилась кількість біженців, які відмовляються від притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.