У Швеції відкрили перший наметовий табір для біженців

Фото
Вівторок, 8 грудня 2015, 11:27

У Швеції у вівторок відкриють наметове містечко для біженців, розташоване на полігоні Revingehed, недалеко від міста Лунд на півдні країни.

Про це повідомляє The Local.

Сьогодні до наметового містечка прибудуть близько 20 біженців. Загалом табір налічує 17 наметів і розрахований на 375 біженців. Всі намети будуть опалюватися.

 Фото - thelocal.se 

Табір зведений на болотистій місцевості поруч із зоною проведення військової підготовки шведських солдатів і мав відкрити свої двері ще в жовтні, але відкриття перенесли через адміністративні затримки.

Міністр внутрішніх справ Андерс Ігеман нещодавно відвідав тимчасові житла і охарактеризував їх як "досить добрі".

 Фото - thelocal.se

У Швеції рішення про відкриття табору прийнято на тлі рекордної кількості шукачів притулку. Очікується відкриття нових таборів у 2016 році.

Як повідомлялося, Швеція 12 листопада почала впроваджувати заходи контролю на кордонах

Контроль здійснюється здебільшого на контрольно-пропускних пунктах у південній та західній частині країни, зокрема на мості Ересун, що відділяє країну від Данії.

Влада країни була змушена вдатися до таких заходів після того, як 9 листопада був зафіксований рекорд за кількістю мігрантів, що прибули до країни протягом тижня.

Відзначимо також, що з початку року в королівство вже прибуло близько 130 тис. мігрантів.

Згідно з опублікованим 22 жовтня прогнозом управління, Швеція з її населенням у 9,8 млн осіб в 2015-2016 роках може прийняти до 360 тис. біженців. Це найвищий показник на душу населення в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: