Швеція не перекриватиме міст до Данії через мігрантів

Середа, 9 грудня 2015, 10:28

Уряд Швеції відмовився від пропозиції про закриття руху на мості Ересунн, що відділяє країну від Данії, в рамках посилення контролю над припливом мігрантів.

Про це повідомляє The Local.

Уряд минулого тижня заявив, що хотів би ввести перевірки документів пасажирів автобусів, поїздів і поромів і мати право закривати мост Ересунн у випадку надзвичайних ситуацій, у тому числі, пов'язаних із біженцями.

Питання мало розглядатися  в парламенті в середу. Але заступник голови Комітету юстиції уряду заявила у вівторок, що пропозиція щодо закриття мосту була вилучена із законопроекту на тлі полеміки.

Як повідомлялося, Швеція 12 листопада почала впроваджувати заходи контролю на кордонах

Контроль здійснюється здебільшого на контрольно-пропускних пунктах у південній та західній частині країни, зокрема на мості Ересунн.

Влада країни була змушена вдатися до таких заходів після того, як 9 листопада був зафіксований рекорд за кількістю мігрантів, що прибули до країни протягом одного тижня.

Відзначимо також, що з початку року в королівство вже прибуло близько 130 тис. мігрантів.

Згідно з опублікованим 22 жовтня прогнозом управління, Швеція з її населенням у 9,8 млн осіб в 2015-2016 роках може прийняти до 360 тис. біженців. Це найвищий показник на душу населення в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.