Польща засудила Люксембург за втручання в свої внутрішні справи

Середа, 16 грудня 2015, 07:53

Польща вважає неприйнятними спроби іноземного втручання в діяльність свого уряду.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського.

"Я вважаю неприйнятними спроби втручання в діяльність польського уряду, обраного під час демократичних і вільних виборів", - наголосив він.

"Заяви міністра закордонних справ Люксембургу Жана Ассельборна, на мій погляд, виходять за рамки принципу поваги до національного суверенітету в ЄС", - заявив Ващиковський.

Таким чином у польському МЗС відреагували на інтерв’ю глави МЗС Люксембургу, який звинуватив нову польську владу в недемократичності.

"Те, що новий польський уряд хоче мати вплив на судову владу, на свободу медіа є дужу погано, і ЄС має не лише право, а й обов'язок втрутитись, щоб зупинити цю тендецію", - заявив міністр.

Нагадаємо, дії польської влади вже отримали негативну оцінку в Європарламенті. Зокрема президент ЄП Мартін Шульц заявив, що події у Польщі мають "характер державного перевороту".

Ці слова викликали різку критику в уряді Польщі.

Зокрема, прем'єр-міністр Беата Шидло зажадала вибачень від Мартіна Шульца за некоректні висловлювання щодо політичної ситуації в Польщі. 

Як повідомлялося, в суботу 12 грудня в Польщі десятки тисяч людей протестували проти дій влади. Зокрема, мітингарі висловлювали незгоду зі скандальним зміщенням з посад суддів Конституційного суду, призначеного попереднім складом парламенту перед закінченням його каденції.

Як відомо, нині правляча партія "Право і справедливість" здобула переконливу перемогу на парламентських виборах і змогла самостійно сформувати уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.