Швеція ввела прикордонний контроль для пасажирів, що перетинають міст із Данії

Четвер, 17 грудня 2015, 16:46

Парламент Швеції схвалив суперечливий закон, який передбачає обов'язковий прикордонний контроль на всіх поїздах, які перетинають міст Ересунн з Данії.

Про це повідомляє The Local.

175 членів парламенту проголосували "за", 117 утрималися і 39 проголосували проти нового закону, який встановлює більш жорсткий прикордонний режиму на знаменитому мосту, що з'єднує Швецію і Данію.

Він набуде чинності з 4 січня і буде поширюватися на потяги, автобуси і пороми з-за кордону, в тому числі Німеччини, але, швидше за все, найбільший вплив матиме на пасажирів, які подорожують з Данії.

 

Згідно із документом, проведення перевірки доручать підприємствам громадського транспорту, які різко критикували плани шведського уряду, попереджаючи про транспортний хаосу в цьому регіоні.

"Наші співробітники не повинні виконувати завдання, які ми вважаємо, повинна виконувати влада. Вони не мають ні професійної підготовки, ні повноважень, ні компетенції для виконання цих видів контролю", - сказав прес-секретар профспілки транспортників напередодні голосування.

Раніше повідомлялося, що уряд Швеції відмовився від пропозиції про закриття руху на мості Ересунн, що відділяє країну від Данії, в рамках посилення контролю над припливом мігрантів.

Як відомо, Швеція має найбільшу кількість шукачів притулку в розрахунку на душу населення в ЄС. 

За даними Євростату з 1 січня по 31 жовтня 2014 року Швеція отримала 68,245 заявки на притулок, в той час як за аналогічний період 2015 році за притулком у Швеції звернулось понад отримав 112 тис. осіб (112 040 зареєстрованих заяв на притулок).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.