Уряд Латвії заборонив паління в авто і ароматизований тютюн

Вівторок, 8 грудня 2015, 16:34

Уряд Латвії схвалив розроблений міністерством охорони законопроект, який запроваджує додаткові обмеження на продаж і вживання тютюну, виробів з нього та електронних сигарет.

Про це повідомляє Delfi.

Як зазначається у повідомленні, одним з головних нововведень, стане заборона на куріння в салоні автомобіля. При цьому ця заборона буде поширюватися і на електронні сигарети.

Окрім того, планується, що місця для паління повністю зникнуть з  лікувальних закладів та центрів соціальної опіки. Законопроект передбачає обмеження на паління на балконах житлових будинків, якщо у сусідів є претензії, а також на зовнішніх терасах кафе, якщо проти цього хтось заперечує. Втім, повідомляється, що у поїздах далекого прямування і на судах приміщення для курців збережуться.

Друга група жорстких обмежень — заборона на продаж у Латвії "тютюнових виробів з характерним запахом — наприклад, фруктів або цукерок". Тобто після 20 травня 2017 року з прилавків зникнуть будь-які ароматизовані сигарети, ароматизований тютюн для кальянів, трубок і самокруток. Втім, саме вживання таких виробів законом не обмежується, але легально купити їх в Латвії буде не можна.

Додатково планується заборонити тютюн, що містить вітаміни, кофеїн, а також викликають рак або безпліддя речовини.

Директива має вступити в силу до 20 травня 2016 року. Передбачається також, що тютюнові вироби, електронні сигарети і рідини для них, що не відповідають вимогам, можна буде продавати до 20 травня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в країнах ЄС активно посилюють антитютюнове законодавство

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.