Санкції проти Януковича та оточення, найшвидше, продовжать на рік

Субота, 16 січня 2016, 10:11

ЄС швидше за все на рік продовжить санкції проти екс-президента Віктора Януковича і його оточення, а також санкції, пов’язані з анексією Криму.

Як повідомляє Radio Free Europe, про це йшлося на засіданні Комітету постійних представників ЄС.

Так, дипломати ЄС 14 січня розпочали дискусії щодо продовження дії візових заборон і замороження рахунків екс-президента Януковича і його соратників.

Крім того, обговорювалися санкції проти 149 осіб та 37 компаній, які були введені у відповідь на порушення територіальної цілісності України через анексію Криму.

"В обидва списки у березні будуть внесені зміни, а також очікується, що їх продовжать на ще один рік", - зазначає видання.

Раніше в ГПУ заявляли, що  якщо до березня 2016 року українським слідчим не вдасться знайти докази злочинного походження зарубіжних активів колишнього президента України Віктора Януковича і його соратників, то європейські країни можуть зняти блокування з їхніх рахунків.

Як повідомлялося, 5 березня 2015 року Євросоюз продовжив на рік санкції проти 14 екс-чиновників часів президента Віктора Януковича, до 6 червня – для чотирьох, Олени Лукаш, сина екс-президента Віктора Януковича Олександра, Сергія Клюєва та Дмитра Табачника. Потім для Клюєва санкції були продовжені до 6 жовтня, а для інших трьох – до березня 2016 року.

У березні 2014 року ЄС заморозив активи 22 українців, у тому числі екс-президента Віктора Януковича, його сім'ї та ряду колишніх високопоставлених українських чиновників у європейських банках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.