Німецькі розвідувальні літаки у Сирії виявилися нездатними літати вночі

Середа, 20 січня 2016, 14:03

Німецькі літаки "Торнадо", розгорнуті у Сирію для розвідувальних місій, не можуть літати вночі.

Про це повідомляє AFP.

Шість літаків були направлені в Сирію з обладнанням для спостереження, яке, за даними Міноборони Німеччини, здатне робити фотографії з високою роздільною здатністю та інфрачервоні зображення навіть вночі і в погану погоду.

Але німецькі ЗМІ повідомляють, що нічні польоти були неможливі, оскільки пілоти засліплені занадто яскравим світлом приладів у кабіні.

Німецький літак Tornado

Прес-секретар німецького Міністерства оборони визнав, що існує "невеличка технічна проблема, яка має відношення до освітлення кабіни".

"Не виключено, що прилади нічного бачення, які використовують пілоти, мають певні недоліки", - сказав він, додавши, що Міноборони вирішить проблему протягом найближчих двох тижнів.

Він додав, що "в даний час немає необхідності літати ночами в Сирії" та, що розгортання було здійснено на "100 відсотків".

Стан німецького озброєння за останні місяці неодноразово критикувався у пресі.

Штурмова гвинтівка g36 стало мішенню для насмішок після повідомлення, що вона фактично не може стріляти при високих температурах. Через це її відкликають із підрозділів бундесверу.

Також повідомлялося, що в минулому році тільки чотири з 39 військових вертольотів NH90 в даний час придатні до використання.

Зовсім недавно представники армії заявили, що в одного із бойових літаків Eurofighter відпав зовнішній паливний бак, коли літак готувався до зльоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.