Бойовики ІДІЛ атакували нафтовий термінал на північному сході Лівії

Фото
Четвер, 21 січня 2016, 12:03

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" напали на нафтовий термінал Рас-Лануф на північному сході Лівії.

Про це повідомляє Reuters.

Ісламісти атакували термінал лівійської нафтової компанії Harouge Oil Cooperation. Пожежею охоплено як мінімум два резервуари з нафтою.

Бойовики ІДІЛ продовжують закріплюватися в місті Сирт, яке розташоване приблизно в 200 км уздовж узбережжя на захід від Рас-Лануфа і Ес-Сидру, де також розташовані великі термынали.

Найбільші в Лівії термінали були закриті з грудня 2014 року. Видобуток нафти в країні становить менше чверті від показників 2011 року, коли видобувалося 1,6 млн барелів на день.

Зіткнення між охороною нафтовидобувних компаній і бойовиками ІДІЛЛ два тижні тому біля Ес-Сидр і Рас-Лануфа призвели до загибелі 18 охоронців, сім резервуарів для зберігання нафти постраждали від пожежі.

Нагадаємо, що місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.