НАТО узгоджує зміни в Альянсі, щоб краще реагувати на агресію РФ

П'ятниця, 22 січня 2016, 10:03

У НАТО узгодили рекомендації щодо процедур прийняття рішень командирами на місцях, щоб краще справлятися з більш агресивною поведінкою Росії та іншими загрозами безпеки.

Про це повідомляє Associated Press.

У четвер у Брюсселі в штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч за закритими дверима, в якій брали участь керівники вищої ланки Альянсу та начальники штабів країн-членів НАТО.

"Ми будемо продовжувати працювати над питаннями готовності і можливостей реагування, які покращать наші військові сили, які будуть в змозі реагувати на всі виклики, від Арктики до Близького Сходу і Північної Африки", - сказав головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

"Ми повинні залишатися зосередженими на нашій стратегічній меті: збереження нашої системи безпеки від тих, хто хотів би розтрощити її", - додав він.

Голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, заявив, що сесія була розроблена, щоб генерувати рекомендації для урядів країн-членів напередодні саміту НАТО в липні у Варшаві.

Рекомендації військових лідерів будуть передані послам з країн НАТО, щоб обговорити перед зустріччю міністрів оборони 11 лютого.

У відповідь на запитання журналіста, Павел також сказав, що з моменту, коли він очолив Військовий комітет НАТО у червні минулого року, він кілька разів намагався поговорити з російськими генералами, але виявив, "відсутність волі з російського боку, щодо будь-якого спілкування".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.