Польські "друзі Путіна" поскаржилися до прокуратури на українських активістів

Субота, 23 січня 2016, 13:08

Незареєстрована польська пропутінська партія "Зміна" поскаржилася до варшавської прокуратури на активістів організації Євромайдан-Варшава.

Про це повідомляє Польське радіо.

Українців звинувачують у зневажливому ставленні до президента РФ Володимира Путіна.

Згадана зневага проявилася, на думку членів "Зміни", 7 жовтня минулого року, коли активісти Євромайдану-Варшава пікетували Посольство Російської Федерації у центрі польської столиці.

Під час пікету учасники використовували плакати, на яких Путін прирівнювався до Адольфа Гітлера, написи "Хутін Пуй" та макети гробів з хрестами.

Метою акції було привернути увагу польського суспільства до наслідків злочинних дій Росії на Донбасі та спричинених ними жертв.

Польська прокуратура скаргу прийняла, чи розпочне слідство - залежить від реакції російської сторони. Посольство РФ у Польщі запитають, чи воно вбачає образу свого президента у написах "Хутін Пуй" та співі відомої пісні харківських ультрас.

Нагадаємо, лідер партії "Зміна" Матеуш Піскорський їздив як спостерігач на так звані референдуми у Криму та на Донбасі, підтримує російську агресію в Україні та є частим гостем програм пропагандистських каналів російського ТБ.

"Зміна" вже скаржилася на Євромайдан-Варшава до прокуратури через те, що в офісі організації бюст Путіна знаходиться у клітці. Тоді ця скарга лишилася без розгляду. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.