Польські "друзі Путіна" теж зібрались до окупованого Криму – росЗМІ

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:29

Слідом за французькими депутатами, що відвідали анексований Росією Крим, на півострів зібралися польські парламентарі.

Про це газеті "Известия" заявив євро депутат і представник польських крайніх правих Януш Корвін-Мікке.

В той же час, візит якщо і станеться, то не раніше кінця жовтня, оскільки депутатів зараз більше цікавить передвиборна кампанія.

"Я вважаю поїздку французьких парламентаріву Крим правильним кроком, оскільки це визнає нинішній правовий статус Криму.Я за таку поїздку і постараюся її здійснити, але, на жаль, зайнятий до 25 жовтня у зв'язку зі своєю передвиборчою кампанією", - сказав Корвін-Мікке.

Вінповідомив, що поговорить зі своїми колегами з різних партій і обговорить можливість відвідин півострова після закінчення передвиборної кампанії.

" Наша партія розглядає Росію як сильну противагу Євросоюзу. Ми хотіли б активніше розвивати торговельні контакти з Росією і Китаєм, тому що там у вас є динаміка розвитку, а не у вмираючого ЄС. Повинна бути економічна експансія Польщі на Схід, а не на Захід", — вважає Корвін-Мікке.

Януш Корвін-Мікке відомий своєю антиукраїнською позицією і підтримував анексію Криму. У квітні він заявляв, що Польща готувала снайперів, які розстрілювали людей на Майдані.

Крім того, цей депутат відомий ще й тим, що показав нацистський жест у Європарламенті.

Слід зазначити, що наразі, згідно з опитуваннями, політична сила Корвіна-Мікке не має шансів потрапити до польського Сейму.

Нагадаємо, група проросійськи налаштованих французьких депутатів в липні відвідала окупований Крим без дозволу української сторони.

Водночас МЗС України попереджував французьких депутатів про можливу заборону в'їзду на територію України у разі поїздки на окупований півострів. Візит депутатів засудили і в МЗС Франції, назвавши його порушенням міжнародного права. Пізніше СБУ заборонила в’їзд "візитерам" до України.

Як повідомлялося, до Криму також хочуть приїхати італійські депутати з маргінальних партій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.