Президента Чехії розкритикували за слова про гіпотетичний розстріл прем’єра

Середа, 27 січня 2016, 14:51

Чеські політики різних поглядів об'єднали свої сили у критиці висловлювань президента Мілоша Земана, який говорив про те що прем’єра можна позбутися на виборах або з допомогою автомата Калашникова.

Про це пише The Guardian.

Войтех Філіп, глава Комуністичної партії Чехії, заявив місцевим ЗМІ: "Я сподіваюся, що він пожартував, інакше це огидно".

Жартуючи над Земаном, депутат Європарламенту від Чехії Павел Свобода розмістив у Твіттері зображення актора Сильвестра Сталлоне у ролі Рембо з автоматом Калашникова з написом: "Президент сам візьметься за автомат, чи найме для цього когось іншого?".

Петр Фіала, глава правих громадянських демократів, сказав: "Це недостойно глави держави. Він провокує, розділяє суспільство, хороший політик на це б не наважився".

Прокоментував слова президента і сам прем’єр Богуслав Соботка.

"Ми, швидше за все, єдина країна в цивілізованому світі, де президент відкрито говорить про вбивство прем'єр-міністра," – написав він на Твіттері.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан заявив, що бачить два способи позбутися прем'єр-міністра Богуслава Соботки: або демократично на виборах або не демократично із автоматом Калашнікова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.