Росія заявила про понад 1300 ударів по ІДІЛ у Сирії за тиждень

Понеділок, 1 лютого 2016, 15:10

Протягом минулого тижня російська авіація, в тому числі дальні бомбардувальники Ту-22М3, здійснила понад 1300 авіаударів по позиціям бойовиків ІДІЛ у Сирії.

Про це повідомив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, передає ТАСС.

За словами Конашенкова, протягом останнього тижня російські ВКС знищили більше тисячі об'єктів терористів.

Він також заявив, що російська авіація за минулий тиждень завдала ударів по більш ніж 1,35 тис. об'єктів терористів в Сирії.

"За минулий тиждень російські літаки в Сирійській Арабській Республіці виконали 468 бойових вильотів. В тому числі 24 вильоти з російської території вчинили дальні бомбардувальники Ту-22М3", - сказав він.

В Міноборони РФ також підкреслили, що авіація РФ надавала підтримку підрозділам сирійських урядових військ, які наразі утримують місто Дейр-ез-Зор.

Також у РФ повідомляють про те, що авіація знищила склад пального угруповання "Джейш аль-іслам" в сирійській провінції Дамаск, а також невеликий нафтопереробний завод терористів в провінції Ракка.

Конашенков також заявив, що ВКС РФ знищили в Сирії польовий табір ІДІЛ, де проходили підготовку бойовики з країн СНД, вбито понад 20 терористів. За його словами, дані про польовому таборі в районі населеного пункту Кинсибба надійшли від представників сирійської опозиції.

Окрім того, російське оборонне відомство відзвітувало про надання 200 тонн гуманітарної допомоги, відправленої до сирійського міста Дейр-ез-Зор, яке перебуває в облозі бойовиків ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що Росія перекинула до Сирії новітні винищувачі Су-35С.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.