Балканські країни анонсують створення спільної бази даних мігрантів

Четвер, 18 лютого 2016, 19:04

Очільники поліцейських відомств п’яти балканських країн оголосили про початок роботи над створенням єдиного реєстру мігрантів, які прибувають до Європи через територію їх країн.

Про це повідомляє AFP.

Так, поліцейські начальники оголосили про створення на грецько-македонському кордоні, спільного пункту реєстрації мігрантів, які просуваються Південно-Східною Європою.

Керівники поліції Македонії, Сербії, Хорватії, Словенії та Австрії заявили, що планують спільно працювати над створенням бази даних мігрантів з охоплених війною країн, і що таке "регулювання потоку" мігрантів до Австрії та Німеччини матиме миттєвий ефект.

"Ми уклали угоду про спільну реєстрацію та створення профайлів мігрантів на грецько-македонському кордоні," – цитує видання керівника поліції Хорватії Владо Домініка.

Він сказав, що створення такого спільного реєстру мігрантів має запобігти тому, щоб мігрантів перенаправляли до інших балканських країн.

Раніше повідомлялося, що влада Хорватії ухвалила рішення вислати назад до Сербії понад 200 мігрантів, включаючи жінок і дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.