США розміщують танки і артилерію в печерах Норвегії – ЗМІ

Фото
П'ятниця, 19 лютого 2016, 08:28

Американські збройні сили розміщують зброю і обладнання в печерах часів холодної війни у Норвегії.

Про це повідомляє CNN.

Як заявив , оперуповноважений за 2 морської експедиційної бригади, полковник Вільям Бентлі, розгортання сил у Норвегії дозволить  забезпечити швидке реагування на можливу кризу і знизить витрати.

Вхід в одну з печер з американською технікою. 1997 рік 
 
 

Розгортання обладнання і зброї відбувається на тлі погіршення відносин між Росією і Заходом і оголошеними намірами НАТО збільшити присутність на сході Європи.

Печери розташовані по всій центральній Норвегії. Зберігання американського устаткування там вперше почали в 1981 році під час холодної війни в спробі підтримати захисні сили НАТО проти Радянського Союзу.

Після закінчення холодної війни США поставили під сумнів необхідність утримання печерного комплексу. Тому в 1990-х його підтримував уряд Норвегії.

Печерний комплекс являє собою сучасний і надійний об'єкт, на якому працює близько ста осіб персоналу. Комплекс містить достатньо обладнання для того щоб укомплектувати 15 тисяч морських піхотинці.

Устаткування в печерах було використане для підтримки операцій в Іраку.

Раніше повідомлялося, що військово-морський флот США має намір повернутися на базу в Ісландії, яка використовувалася за часів "холодної" війни для  полювання на російські підводні човни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.