Італія дозволила США направляти із Сицилії безпілотники для боротьби з ІДІЛ

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:30

Італійський уряд дав згоду на здійснення вильотів американських озброєних безпілотників для операцій проти ІДІЛ в Лівії з авіабази на Сицилії.

Про це пише  The Wall Street Journal з посиланням на представника США.

Як зазначається, Італія надала відповідну згоду ще минулого місяця після більше ніж річних переговорів.

В той же час італійський уряд наклав на США певні обмеження на використання безпілотників, що злітатимуть з бази на Сицилії – зокрема, застосовувати дрони можна лише з метою захисту сил спецоперації.

При цьому США продовжують вести переговори з Італією, щоб отримати дозвіл на наступальні операції за участі безпілотників, які здійснюватимуть вильоти з авіабази Сігонелла на Сицилії.

Італійські чиновники досі ігнорували це прохання на тлі побоювань протестів антивоєнної опозиції, особливо, в світлі можливої загибелі мирних жителів.

Крім того, італійці наполягають, щоб будь-які удари американських безпілотників здійснювали по цілях, що не належать Лівії щоб уникнути політичної напруженості.

Як повідомлялося, американські військові літаки завдали ударів по табору "Ісламської держави" в Лівії рано-вранці в п'ятницю 19 лютого. В результаті удару загинули близько 40 людей.

За неофіційними даними, удари були спрямовані проти бойовиків, які організували теракти у Тунісі минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: