США обмірковують нову військову операцію в Лівії

Четвер, 28 січня 2016, 16:36

США розглядають можливість початку нової військової кампанію проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Про це повідомляє The Financial Times.

За словами американських чиновників, це можуть бути узгоджені авіаудари проти ІДІЛ та обмежена кількість операцій спеціальних сил.

Прес-секретар міністерства оборони США Пітер Кук заявив, що США допускають "використання військової сили" у разі, якщо ІДІЛ "стане ще більшою загрозою, ніж сьогодні".

Пентагон побоюється, що моджахеди зможуть узяти під свій контроль більшу частину території Лівії, в той час, як ІДІЛ вже і так контролює частину регіону навколо портового міста Сирт.

Нагадаємо, місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня минулого року повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

В останні тижні бойовики ІДІЛ кілька разів намагалися захопити нафтові термінали в Лівії.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: